Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΩΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΒΕΛΒΙΝΑΣ

Στον αρχαιολογικό χώρο "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" Βελβίνας βρέθηκε ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη Παναγιώτη Κατσούλη την προϊσταμένη της ΛΣΤ Εφορίας κλασσικών αρχαιοτήτων Μαρία Σταυροπούλου Γάτση τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Βελβίνας Θανάση Κοντοχρήστο και μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού συλλόγου του χωριού. Ο κ. Σώκος ενημερώθηκε από τους επικεφαλής της ομάδας για την περιοχή και για την πορεία της ανασκαφής ξεναγήθηκε στους χώρους και είδε από κοντά τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η ομάδα για τα μέχρι στιγμής ευρήματα αλλά και για τα προβλήματα που απασχολούν τους αρχαιολόγους. Οι έρευνες περιορίζονται μόλις σε 3 εβδομάδες το χρόνο αφού οι πόροι είναι λίγοι και πενιχροί με αποτέλεσμα και ο χρόνος να περιορίζεται αλλά και το απαιτούμενο προσωπικό. Σημαντικό επίσης πρόβλημα, είναι και ο δρόμος πρόσβασης.

Θύμιος Σώκος:
Η Νομαρχία θα ενισχύσει οικονομικά τις ανασκαφές.

Όμως η επίσκεψη του νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας στη Βελβίνα έκρυβε και μια ευχάριστη έκπληξη για τους αρχαιολόγους αφού ο κ. Σώκος δεσμεύτηκε ότι η νομαρχία θα είναι χορηγός και θα ενισχύσει τις προσπάθειες των αρχαιολόγων εθελοντών όπως τους χαρακτήρισε αφού δουλεύουν κάτω από δύσκολες συνθήκες και με πενιχρά μέσα. Είμαστε στο πλευρό τους τόνισε ο νομάρχης που έμεινε ικανοποιημένος από το έργο που επιτελείται στον αρχαιολογικό χώρο ενώ εντός των ημερών λύνεται και το πρόβλημα της πρόσβασης.

Τις ευχαριστίες τους εξέφρασαν η κ. Μουστάκα και ο κ. Καλτσάς για την χορηγία που τους προσφέρει ο κ. Σώκος αφού έτσι την επόμενη χρονιά ο χρόνος των ανασκαφών θα διπλασιαστεί, προβλήματα θα λυθούν και σίγουρα τα αποτελέσματα των ανασκαφών θα είναι καλύτερα. Νιώθουμε ικανοποίηση τόνισαν οι επικεφαλής καθώς έτσι δικαιώνονται οι κόποι 4 ετών.

Την ικανοποίησή τους όμως και τις θερμές ευχαριστίες προς τον νομάρχη εξέφρασαν ο πρόεδρος του χωριού Θανάσης Κοντροχρήστος και η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μπέσσα Πανουργιά οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να καταστεί ο χώρος κάποια στιγμή επισκέψιμος, κάτι που απαιτεί και την έμπρακτη θέληση των εμπλεκομένων φορέων.

1 σχόλιο:

  1. Οι ανασκαφές αυτές είναι πολύ σημαντικές και πρέπει να τελειώσουν άμεσα.

    Ο τουρισμός χρειάζεται σημεία ενδιαφέροντος, τα οποία σήμερα η Ναύπακτος δεν έχει αναδείξει.

    Τα Ελληνικά είναι σημαντικότατος πόλος έλξης που θα αναβαθμίσει τουριστικά όλη τη Ναύπακτο και φυσικά θα επιδράσει καταλυτικά και στην περιοχή της Βελβίνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή