Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΒΕΛΒΙΝΑ


Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Βελβινιωτών «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» σας προσκαλεί την Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010 από το πρωί μέχρι όσο κρατήσει το κέφι σας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου μας στη Βελβίνα. Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την Σαρακοστή και να απολαύσουμε νόστιμα εδέσματα όπως την φοβερή φασολάδα , χαλβάδες ταραμοσαλάτα, γίγαντες με χόρτα και τόσα άλλα που θα συνοδεύονται από άφθονο κρασί. Όσο για τα παιδιά σας υπάρχει άπλετο χώρος για να πετάξουν τον χαρταετό.


Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε μαζί.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου της Βελβίνας 30-01-2010

Ο εκπολιτιστικός σύλλογος Απανταχού Βελβινιωτών η Αγία Τριάδα πραγματοποίησε την ετήσια χοροεσπερίδα του στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Συλλόγου στη Βελβίνα.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε μια ζεστή αίθουσα για να διασκεδάσουν και να απολαύσουν νόστιμα εδέσματα. Μάλιστα ο σύλλογος έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την οποία ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού μας και συγχωριανός μας πατέρας Βασίλης Κοντοχρήστος.

Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας Στάθης Λουκόπουλος, ο νομαρχιακός σύμβουλος Βασίλης Μπαρμπαγιάννης ο δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Κατσαντώνης ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ναυπάκτου Άγγελος Σταυρόπουλος οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ναυπάκτου Γιάννης Νταουσάνης και Βασίλης Πατσαούρας, οι πρόεδροι των πολιτιστικών Συλλόγων Ριγανίου Σκάλας Δάφνης Αφροξυλιάς και Πιτσιναιίκων και πολλοί κάτοικοι του χωριού και φίλοι του Συλλόγου.

Στην ομιλία της η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μπέσσα Πανουργιά αναφέρθηκε στις δράσεις του Συλλόγου και όπως είπε παρόλο την κακοπροαίρετη κριτική ο σύλλογος συνεχίζει το έργο του. η κ. Μπέσσα Πανουργιά τόνισε μεταξύ άλλων: "Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου προσπαθώντας να συσφίξει τις σχέσεις μεταξύ των συγχωριανών μας αλλά και των φίλων μας δίνει το παρών. Τα τελευταία χρόνια οι εκδηλώσεις μας πραγματοποιούνται στο δικό μας κτίριο στην δική μας αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Βέβαια αυτό είναι δημιούργημα όλων των κατοίκων της Βελβίνας και όλων εσάς που κάθε χρόνο μας στηρίζετε σε διάφορες εκδηλώσεις. Ανακαινίσαμε τις τουαλέτες του κτιρίου, βελτιώσαμε τον προαύλιο χώρο, τοποθετήσαμε επιπλέον φωτισμό στο εξωτερικό του κτιρίου. Χρειάζονται πολλά ακόμη."


Επίσης η πρόεδρος του Συλλόγου σημείωσε ότι Για όλη την έως τώρα πορεία και τα έργα του διοικητικού συμβουλίου θα έχουν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου την ευκαιρία να ενημερωθούν στην γενική συνέλευση που θα γίνει εντός Μαρτίου και θα ενημερωθούν για να δώσουν όλοι το παρών.

"Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεχόμαστε κακοπροαίρετη κριτική την οποία αγνοούμε αφού οι περισσότεροι αναγνωρίζουν το έργο μας. Αν πάλι υπάρχουν κάποιες φωνές που αντιδρούν για την δράση μας, δεν έχουν παρά να απευθυνθούν στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για περαιτέρω εξηγήσεις. Ωστόσο θέλω να γνωρίσετε όλοι το τωρινό διοικητικό συμβούλιο κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσει το σύλλογο ζωντανό και να αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού για τη Βελβίνα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την πορεία του Συλλόγου. Πολλοί από εμάς χρειαστήκαμε την τράπεζα αίματος, που συγκεντρώνει αρκετές φιάλες αίματος στις δύο εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνει ο Σύλλογος. πολλοί συμμετείχαμε στις δεκάδες εκδρομές που κάναμε, όλοι συμμετείχαμε στις ωραίες στιγμές του Συλλόγου μας. Ελπίζουμε αυτές οι καλές στιγμές να συνεχιστούν" είπε κλείνοντας η κ. Μπέσσα Πανουργιά.

Η βραδιά συνεχίστηκε με πλούσιο φαγητό και διασκέδαση που κράτησε μέχρι πρωίας.

Επίσης θα πρέπει να ενημερώσουμε όλους τους φίλους μας ότι την Καθαρά Δευτέρα το διοικητικό συμβούλιο διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου που θα περιλαμβάνει δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα άφθονο κρασί και γλέντι και φυσικά το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού. Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου από τις 10 το πρωί .

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ