Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ


Ληστεία σημειώθηκε στις 2 παρά είκοσι σήμερα το μεσημέρι στο υποκατάστημα της αγροτικής τράπεζας στη Ναύπακτο.

2 άνδρες ντυμένοι στα μαύρα και φορώντας ο ένας κουκούλα και ο άλλος κράνος αποβιβάστηκαν από μια μηχανή μεγάλου κυβισμού που στάθμευσαν έξω από την τράπεζα μπήκαν στο κτίριο και κρατώντας καλάσνικοφ κατευθύνθηκαν στα γκισέ των ταμείων και ζήτησαν τα χρήματα που υπήρχαν σε αυτά.

Οι υπάλληλοι της τράπεζας έντρομοι έβλεπαν τους δύο άνδρες να κραδαίνουν τα όπλα και γέμισαν το σάκο που τους έδωσαν με όσα χρήματα υπήρχαν εκείνη την στιγμή στα ταμεία.

Αφού πήραν τα χρήματα οι δύο άνδρες βγήκαν γρήγορα από την τράπεζα και επιβιβάστηκαν στην μηχανή και κατευθύνθηκαν προς την παραλία του Γριμπόβου.

Οι υπάλληλοι της τράπεζας αμέσως πήραν τηλέφωνο την αστυνομία και τους ενημέρωσαν για την ληστεία.

Αμέσως περιπολικά της αστυνομίας με όλη την δύναμη του αστυνομικού τμήματος Ναυπάκτου κατευθύνθηκαν προς την τράπεζα και ξεκίνησαν ένα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο ληστών. Μάλιστα ενημερώθηκε και το αστυνομικό τμήμα Ευπαλίου το οποίο έστησε μπλόκο στο Μοναστηράκι έτσι ώστε να εντοπίσουν την μηχανή με την οποία διέφυγαν οι άγνωστοι ληστές.

Παράλληλα σε όλα τα κομβικά σημεία της πόλης και στις εξόδους της Ναυπάκτου περιπολικά ήλεγχαν την κίνηση.

Αν και η πόλη της Ναυπάκτου δεν διέθετε και πολλές εξόδους διαφυγής εν τούτοις οι ώρες περνούσαν και οι ληστές δεν είχαν εντοπιστεί. Σε ολόκληρη την πόλη η αστυνομία διενεργούσε ελέγχους και έστησε μπλόκα χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Εν τω μεταξύ το ευτύχημα ήταν ότι στην τράπεζα εκείνη την ώρα δεν υπήρχε μεγάλος όγκος συναλλαγών και δεν υπήρχαν πολίτες. Επίσης οι δράστες δεν πυροβόλησαν και έφυγαν ανενόχλητοι.

Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τους ληστές να έχουν φύγει με λεία ύψους 40 χιλιάδων ευρώ. Τελικά η καταμέτρηση έδειξε ότι κατάφεραν να πάρουν 36 χιλιάδες ευρώ.

Στις 4 περίπου το απόγευμα η αστυνομία ενημερώθηκε από πολίτη ότι υπήρχε μια μηχανή πεσμένη μέσα στο χείμαρρο του Σκα. Η κινητοποίηση ήταν άμεση και στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί οι οποίοι με την βοήθεια γερανού ανέσυραν την μηχανή 1100 κυβικών και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για την μηχανή με την οποία διέφυγαν από την τράπεζα οι δύο ληστές. Η μηχανή μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου και οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι είναι δηλωμένη στο νομό Αττικής.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται ενώ ανεπίσημες πληροφορίες θέλουν τους δράστες να έχουν διαφύγει με αυτοκίνητο σκόντα οκτάβια το οποίο και αναζητείται.

Εντύπωση ωστόσο δημιουργεί το γεγονός ότι δεν χτύπησε ο συναγερμός της τράπεζας ενώ και τα μέτρα ασφαλείας που διαθέτει η τράπεζα δεν είναι και αυτά τα οποία μπορούν να αποτρέψουν μια ληστεία. Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι ληστεία σε τράπεζα της Ναυπάκτου έχει να καταγραφεί εδώ και πολλά χρόνια με τελευταία αυτή που έπραξε ο Παλαιοκώστας στην Τράπεζα Πειραιώς ο οποίος τότε είχε διαφύγει με ποδήλατο. Προβληματισμός επικρατεί επίσης και για το γεγονός ότι οι ληστές χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ για τη ληστεία.

ΠΗΓΗ : Lepanto tv