Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στα Καρελέικα






Γραφικά και ταπεινά εορτάστηκε η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στον ομώνυμο ναό του Αγίου στον οικισμό Καρελέικα του δημοτικού διαμερίσματος της Βελβίνας του δήμου Ναυπάκτου. στην θεία λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στο μικρό ξωκλήσι χοροστάτησε ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Λαουρδέκης με την συμμετοχή 4 ακόμη ιερέων αλλά και πολλών πιστών που ανηφόρισαν το δρόμο που οδηγεί στο μικρό εκκλησάκι για να λάβουν την χάρη του αγίου.


Πρόκειται για ένα ναό όπου με όσα μαρτυρούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κτίστηκε το 1938 επάνω σε ερείπια άλλου ναού ενώ σύμφωνα με την παράδοση στο χώρο του ναού λειτούργησε κρυφό σχολειό. Κάτι που δικαιολογεί και η θέση που είναι κτισμένο το εκκλησάκι, κρυμμένο κυριολεκτικά στο καταπράσινο του δάσους.


Στη μικρή και λιτή εκκλησία γίνονται τρείς φορές τα χρόνο θεία λειτουργία. Στις 18 Ιανουαρίου και στις 2 Μαίου όπου εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Αθανασίου και στις 6 Αυγούστου ημέρα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στον άνθρωπο που αναστύλωσε την πρώτη εκκλησία. Τα τελευταία χρόνια η επιτροπή της εκκλησίας προσπαθεί να βελτιώσει την οδοποιία προς τον ιερό ναό ενώ προσπάθειες γίνονται και για την καλύτερη λειτουργία του μικρού κοιμητηρίου που υπάρχει στον προαύλιο χώρο.

Σωτήρης Καρέλης