Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ


Με ικανοποίηση δεχτήκαμε το δελτίο τύπου της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας στο οποίο αναφέρονται τα εξής: Με τη σημερινή (Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010) διαπιστωτική απόφαση του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταβίβασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του 1/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Βελβίνας στον Δήμο Ναυπάκτου.
Η ακίνητη περιουσία περιλαμβάνει:
Οικόπεδο, συνολικής επιφάνειας 500 τ.μ.
Κτίριο, συνολικής επιφάνειας 70 τ.μ.
Βοηθητικούς χώρους, συνολικής επιφάνειας 22,5 τ.μ.


Έτσι έπειτα και από αυτή την εξέλιξη πλέον ανοίγεται ο δρόμος να περάσει στην ιδιοκτησία του Συλλόγου το περιουσιακό αυτό στοιχείο που θα μας δώσει την ευκαιρία να αναδείξουμε την ιστορία του χωριού μας, αφού στα σχέδια του διοικητικού συλλόγου υπάρχει η δημιουργία λαογραφικού μουσείου με αντικείμενα και φωτογραφίες από την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.

Παράλληλα θα γίνει ανάπλαση του προαυλίου του πρώην σχολείου και θα διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να αποτελεί ένα χώρο ανάπτυξης στο μικρό αλλά δραστήριο χωριό μας.
Ευχή όλων είναι σύντομα να ανάψει και το πράσινο φως από το δήμο Ναυπάκτου έτσι ώστε να παραχωρηθεί και τυπικά το παλιό πετρόκτιστο σχολείο στο σύλλογό μας για να προσπαθήσουμε να το εντάξουμε σε κάποια από τα προγράμματα LEADER +.

Θέλουμε μέσω της ιστοσελίδας μας να ευχαριστήσουμε τον Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας για την ενέργεια αυτή και περιμένουμε την παρόμοια από την πλευρά του Δήμου Ναυπάκτου.

ΧΟΡΟΣ ΒΕΛΒΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 30-01-10 ΣΤΙΣ 21:00


Ο εκπολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Βελβινιωτών ¨Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ¨ διοργανώνει το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 στις 9 το βράδυ την ετήσια χοροεσπερίδα του στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου στη Βελβίνα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου πραγματοποιεί μια ζεστή βραδιά στην καρδιά του χειμώνα προκειμένου όλοι οι χωριανοί μας , οι φίλοι μας και γενικότερα οι κάτοικοι της περιοχής να έρθουν και να διασκεδάσουν μαζί μας.

Έτσι σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ, να γλεντήσουμε παρέα με παραδοσιακή μουσική με ψητό σούβλας και χωριάτικες πίτες με το κρασί να ρέει άφθονο. Νωρίτερα θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ευελπιστούμε στην συμμετοχή όλων μας καθώς τέτοιες ενέργειες έχουν ως σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων όλων και φυσικά την ευκαιρία για διασκέδαση. Σας περιμένουμε όλους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6972013595
6942445407