Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΑ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΒΕΛΒΙΝΑΣ

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΕΛΒΙΝΙΩΤΩΝ Βελβίνα 30 Μαίου 2009
«Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»
Έτος ίδρυσης: 1980
Κοινοποίηση: Γ.Γ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας
Δήμαρχο Ναυπάκτου
Πρόεδρο Δ. Σ. Ναυπάκτου
Αρχηγοί Δημ. Παρατάξεων Ναυπάκτου
ΜΜΕ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Με την παρούσα επιστολή ο εκπολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Βελβινιωτών «Η Αγία Τριάδα», θέλει να σας γνωστοποιήσει την αντίθεσή του στα σχέδια του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 1ης Γεωγραφικής Ενότητας για δημιουργία ΧΥΤΑ αδρανών υλικών σε περιοχές που έχει επιλέξει το μελετητικό γραφείο στο οποίο έχει ανατεθεί η μελέτη του συγκεκριμένου έργου και οι οποίες βρίσκονται στο δημοτικό διαμέρισμα της Βελβίνας.
Δεν θέλουμε να κάνουμε μικροπολιτική σαν και αυτή που πολλές φορές έχουμε δει στους δέκτες της τηλεόρασης. Είμαστε αντίθετοι για το έργο αυτό για τους εξής λόγους:
1. Ποτέ δεν ρωτήθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής μας για την δημιουργία του χώρου αυτού στη Βελβίνα. Ποτέ δεν ήρθε κάποιος από τους αιρετούς μας, να μας ενημερώσει για το θέμα αυτό, παρά μόνο ακούν κάποιους ίσως ψηφοφόρους τους οι οποίοι διαδίδουν παντού ότι τα οφέλη θα είναι πολλά από το ΧΥΤΑ αδρανών υλικών. Ποια οφέλη κύριοι; Την ρύπανση, την σκόνη από τα διερχόμενα φορτηγά, την καταστροφή του φυσικού πλούτου της περιοχής; Έτσι αποφασίζετε για εμάς χωρίς εμάς; Εμείς κύριοι θα ζούμε δίπλα στο έργο αυτό και όχι εσείς.
2. Έντονες είναι οι αντιδράσεις και των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων στα δυτικά του δήμου για την υπόθεση αυτή. Όλοι μας ζητούμε να μην γίνει το έργο αυτό στην περιοχή μας. Αρκετή υποβάθμιση έχουμε υποστεί. Αν δεν θυμάστε θα σας υπενθυμίσουμε εμείς :
Α. Οδικό δίκτυο Ναυπάκτου προς Θέρμο. Πολλές υποσχέσεις και τίποτα δεν έχει γίνει.
Β. ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας. Αναμένεται ακόμη η λειτουργία του ενώ ακόμη οι κάτοικοι που είμαστε στο πλευρό τους περιμένουν την οδοποιία της παράκαμψης.
Γ. Σε ολόκληρο το μήκος του επαρχιακού δρόμου Ναυπάκτου Θέρμου, έχουν δημιουργηθεί δεκάδες μικρές χωματερές χωρίς να μπορείτε να κάνετε τίποτα, αδιαφορώντας για την μόλυνση του περιβάλλοντος. Ποτέ δεν στείλατε ένα μηχάνημα να καθαρίσει τις άκρες του δρόμου. Παρά μόνο λέτε ότι περιφράξατε ένα σημείο για να μην μπορούν κάποιοι ασυνείδητοι να ρίχνουν τα μπάζα τους.
Δ. Κανένα, μα κανένα αναπτυξιακό έργο δεν έχει γίνει στην περιοχή μας. Εκτός και αν θεωρείτε ανάπτυξη τα λίγα μέτρα άσφαλτο που πέφτουν όταν ο κόμπος φθάνει στο χτένι. Λέτε για ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων. Πόσα έργα έγιναν, γίνονται ή πρόκειται να γίνουν ανατολικά και δυτικά της Ναυπάκτου; Δεν έχουμε σκοπό να χωρίσουμε την πόλη σε ανατολικούς και δυτικούς. Εξάλλου αυτό φαίνεται να γίνεται από κάποιους άλλους.
Να ξέρετε ότι απέναντί σας θα έχετε όλους τους κατοίκους της περιοχής αν προσπαθήσετε να κάνετε το έργο σε χώρο του χωριού μας. Οι κάτοικοι περιμένουν να δουν ανάπτυξη στα χωριά τους και όχι σκουπίδια. Εξάλλου υπάρχουν και άλλοι χώροι σε άλλους όμορους Δήμους.



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου