Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 2Η ΙΠΠΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πλημμύρισε η παραλία της Χιλιαδούς Ναυπάκτου από τους χιλιάδες επισκέπτες που ήρθαν να απολαύσουν την δεύτερη συνάντηση του ιππικού συλλόγου Ναυπακτίας και Δωρίδας. Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η παρέλαση των αλόγων και των αμαξών που έκλεψαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Στην φετινή εκδήλωση συμμετείχαν 45 άλογα και 4 άμαξες από τη Ναυπακτία και τη Δωρίδα αλλά και από ιππικούς συλλόγους και ομίλους της Πελοποννήσου και την Στερεάς Ελλάδας, όπως από το Αιτωλικό, το Μεσολόγγι, την Πάτρα, την Ανδραβίδα, το Αίγιο, την Ακράτα το Ξυλόκαστρο, τα Καλάβρυτα, το Άργος το Λουτράκι και την Κόρινθο.


Πρόκειται για την δεύτερη εκδήλωση που πραγματοποιεί ο νεοσύστατος σύλλογος με τον πρόεδρό του να δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την συμμετοχή του κόσμου που ξεπέρασε κάθε προσδοκία αλλά και από την συμμετοχή των μελών του συλλόγου που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να στεφθεί με επιτυχία η εκδήλωση. Σκοπός του Συλλόγου είναι να αναδείξει το άλογο και την χρησιμότητά του, να φέρει κοντά του τα νέα παιδιά έτσι ώστε οι γενιές που έρχονται να μην γνωρίσουν το άλογο μέσα από εικόνες των βιβλίων αλλά να έχουν βιώματα. Κάτιπου φαίνεται να υλοποιείται αν αναλογιστεί κανείς ότι δεκάδες ήταν τα παιδιά και όχι μόνο που απόλαυσαν μια βόλτα με άλογο ή με άμαξα.

Αρωγός στάθηκε και ο δήμος Ευπαλίου ο οποίος αρκετές ημέρες πριν την διεξαγωγή της εκδήλωσης φρόντισε να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος της παρέλασης, να καθαριστεί και να απομακρυνθούν τυχόν εμπόδια. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Τάσος Παγώνης τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να τονώνονται από την τοπική αυτοδιοίκηση αφού αφενός μεν παράγουν πολιτισμό, αφετέρου δε διαφημίζουν τον τόπο.



Σωτήρης Καρέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου